• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар професійної спільноти вихователів-методистів та вихователів інклюзивних груп закладів дошкільної освіти БМТГ з проблеми: "Інклюзивна група в закладі дошкільної освіти: організація вихователем освітнього процесу відповідно до рівня підтримки дитини"

Семінар професійної спільноти вихователів-методистів та вихователів інклюзивних груп закладів дошкільної освіти БМТГ з проблеми: "Інклюзивна група в закладі дошкільної освіти: організація вихователем освітнього процесу відповідно до рівня підтримки дитини"

2024-04-11

/Files/images/сем.jpg

10 квітня 2024 року в Білоцерківському ЗДО №32 «Перлинка» пройшов семінар професійної спільноти вихователів-методистів та вихователів інклюзивних груп закладів дошкільної освіти БМТГ за участі представників КУ БМР «ІРЦ №1»з проблеми: «Інклюзивна група в закладі дошкільної освіти: організація вихователем освітнього процесу відповідно до рівня підтримки дитини».

Під час семінару вихователі інклюзивних груп, Нізовець А. П., Подгорна С. А. та вчитель-дефектолог Оксюта К. О. розкрили питання: що таке інклюзивна освіта, її завдання, принципи, для яких категорій дітей може бути запроваджена інклюзивна освіта, які переваги інклюзивної освіти для дітей з ООП, для інших дітей, для педагогів та фахівців, про завдання фахівців щодо індивідуального супроводу дитини з ООП, про організацію вихователем освітнього процесу, сенсорну інтеграцію та її значення у розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Також до заходу були залучені представники КУ БМР «ІРЦ №1» - Руденко Л. О., Щербина З. О., Резник М. О.. Були обговорені наступні питання: рівні підтримки дітей з особливими освітніми потребами, були надані рекомендації щодо адаптації та модифікації освітнього процесу, ведення документації, огляд та обговорення різних варіантів висновків про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи.

Вчитель-дефектолог Оксюта Катерина Валентинівна провела екскурсію в кімнату сенсорної інтеграції «Чарівний світ розвитку дитини». В ході екскурсії педагоги ознайомились з обладнанням сенсорної кімнати та особливостями його використання в роботі з дошкільниками та дітьми, які мають ООП.

Даний захід пройшов у атмосфері творчості та плідної праці.

/Files/images/сем 1.jpg

/Files/images/сем 2.jpg

/Files/images/сем 3.jpg

/Files/images/сем 4.jpg

/Files/images/сем 5.jpg

/Files/images/зоб.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 23

Коментарi